Adószám: DE 261353725

pantetin, B5

       Pantethine

    A Pantethine, mely egy természetes táplálékkiegészítő (a B5 vitamin aktív formája), az akne kialakulását előzi meg még sejtszinten, és csökkenti a pattanások előfordulását azáltal, hogy megtisztítja a szervezetet a fölösleges salaktól, nem engedi bejutni azokat a véráramba, hanem feloldja a meg nem emésztett zsíradékot.

A Pantethine a B5 vitamin aktív formája, amelynek szedése által olyan zsír- és toxinlebontó enzimek termelődnek, amelyek semlegesítik a káros, a bőrön  pattanások formájában kitörni készülő salakanyagokat, hozzájárulván így a szép, egészséges bőr visszaszerzéséhez, a pattanásosság megszüntetéséhez, vagy legalábbis a bőr nagyfokú letisztulásához.De lássuk, hogyan hat a Pantethin, milyen kémiai folyamatok játszódnak le a szervezetben, amikor a pantethin elkezdi támogatni az emésztést.

A pantetin története egészen 1997-ig nyúlik vissza, amikor is egy kínai kutató, Lit Hung Leung publikálta felfedezését az Orthomolekuláris medicina nevet viselő elismert orvosi lapban, melyben többéves kutatási eredményeit mutatta be a biológus professzor a B5 vitamin akneölő hatásáról.  Leung leírja, hogy  az ő kutatásai azt igazolják, hogy az akne kialakulása egyenes arányban áll az elfogyasztott nehéz, magas szénhidrát és zsírtartalmú ételek mennyiségének a bevitelével, s leginkább a lassú zsírszintézissel rendelkező páciensek bőrén keletkeznek kiütések, pattanások. Az elégtelen zsírszintézist tudja meggyorsítani a pantoténsav (B5 vitamin), amiből először pantetint, aztán Koenzim A-t képez a szervezet. A B5 vitamin az akne terápiában tanulmányt itt olvashatjuk.  De vessünk egy pillantást a pattanás okai cikkünkre, és tudjuk meg, milyen hatékony módszerek léteznek a pattanások kezelése terén, mit is tehetünk a pattanás ellen.

A Pantethine a B5 aktív formája, azaz a szervezet a B5-ből pantetint állít elő, kémiai tekintetben a pantetin két pantoténsav szulfurral összekapcsolat molekulája. A pantetin azért hatékonyabb a B5-nél, mert a Koenzim A létrehozásában közvetlen szerepet játszik. A szervezet tehát a B5-ből először pantetint állít elő, majd ebből jön létre közvetlenül a Koenzim A. Azért van szükség lényegesen magasabb dózisra B5-ből, mert az átalakulási folyamat során elvész a java, ám ha eleve pantetint szed be a páciens, akkor abból tízszer kevesebb is elegendő. Napi ajánlott mennyiség 100-1200 miligramm. A klinikai tanulmányok azt igazolják, hogy az LDL koleszterin, valamint a triglicerid szint csökkentésére alkalmas pantetin akkor a leghatékonyabb, ha a napi beviteli adag eléri a 600-900 Mg-t.